IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Deutsche Telecom прибрал 2,6 млн. евро заплата за 2003 г.

12:54 | 29.03.04 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Deutsche Telecom прибрал 2,6 млн. евро заплата за 2003 г.
Рике планира да намали възнагражденията на мениджърския екип

Главният изпълнителен директор на най-голямата европейска телекомуникационна компания Deutsche Telecom Кай-Уве Рике е получил възнаграждение от 2,62 млн. евро през 2003 г., сочат данните на германския финансов вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

В получената от Кай-Уве Рике сума е включено основно възнаграждение от 1,25 млн. евро и бонус от 1,37 млн. евро, който представлява 110 процента от основното възнаграждение.

Въпреки че взима подобни бонуси и толкова голяма годишна заплата, Рике планира да премахне опциите за акции на мениджърите на телекома в момент, когато в Германия се разгаря полемика за възнагражденията на корпоративните ръководители.

В интервю за вестника шефът на германския телеком споделя плановете си за въвеждане на нова система за възнаграждения на членовете на Съвета на директорите на Deutsche Telecom и на 1500 висши мениджъри. Тя ще бъде ориентирана повече към резултатите и от нея ще отпаднат опциите за акции.

През миналата година ръководителите на Deutsche Telecom решиха да се откажат от едно месечно възнаграждение в знак на солидарност със служителите.

Работното време на около 120 000 души, работещи в телекома, ще бъде намалено от 38 платени часа седмично на 34 платени часа седмично, за да бъдат избегнати уволнения.

През тази година членовете на Надзорния съвет на Deutsche Telecom ще се откажат от една пета от възнаграждението си, допълва „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Преди 2 години програмата за опции за акции на Deutsche Telecom предизвика доста спорове в Германия, тъй като тогава акциите на компанията спадаха главоломно, а шефовете й си раздаваха щедро увеличени възнаграждения.

Очаква се утре за пръв път в историята си Deutsche Telecom да публикува в годишния си финансов отчет данни за заплатите на всички членове на борда на директорите.

В петък бяха публикувани годишните възнаграждения на шефовете на най-големите компании в Германия.

На първо място е шефът на Deutsche Bank Йозеф Акерман, чиято заплата за 2003 г. е скочила с 60% до 11,1 млн. евро, което е рекордна стойност за Германия.

Сред получаващите най-солидни заплати е й шефът на индустриалния концерн „Сименс” Хайнрих фон Пиерер, който е прибрал заплата от 1,1 млн. евро за 2003 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още