IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електронните борсови измами са се увеличили с 300%

10:01 | 20.04.04 г.
Автор - снимка
Създател
Електронните борсови измами са се увеличили с 300%
Електронните съобщения, целящи борсови измами, остават твърде малко в сравнение с нежеланите имейли с порнографско съдържание. При все това техният брой значително се е повишил през последните 6 месеца до степен, че проблемът е забелязан от компаниите, отговарящи за информационната сигурност.

Броят на масово разпращаните съобщения, които съдържат "поверителна информация” относно акциите на съмнителни компании, търгуващи се на различни световни борси, е нараснал с над 300% между декември 2003 г. и март 2004 г., според „спам-специалисти” от британската компания ClearSwift.

"Спамърите търсят нов метод за печелене на пари и са избрали финансовия сектор", обясняват от ClearSwift. "Засега методът се оказва много успешен, хората не подозират, че става въпрос за измама".

Разпространявана по интернет борсова информация от непознат източник не е нещо необичайно, като тази практика започна да се забелязва в края на 90-те, по време на технологичния бум.

Основната цел на този вид спам е да накара получателя да изпрати банковите си данни, като средният процент на успеваемост при тази практика е 5%, според Anti-Phishing Working Group.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още