IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на БВП на САЩ за първото тримесечие значително под очакванията

16:03 | 25.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстът на БВП на САЩ за първото тримесечие значително под очакванията
Окончателните данни за ръста на БВП за първото тримесечие в САЩ изненадаха неприятно анализаторите, след като бе отчетен ръст от 3.9%, при средни очаквания за ръст от 4.4%, след като и предходната оценка сочеше същите очаквания за ръст.

Финалната оценка на БВП дефлатора пък се оказа над средните очаквания на анализаторите, след като индикаторът отчете ръст от 2.9% при средни очаквания той да се повиши с 2.6%.

След изнесените данни еврото и останалите основни валути регистрираха леко повишение, което в момента е ограничено в очакване на данните за индекса на Мичиганския университет за потребителското доверие, които ще бъдат изнесени малко след отварянето на щатските пазари.

Освен това възможното силно движение на щатските индекси през днешния ден вероятно ще бъде ограничено заради очакванията на инвеститорите на срещата на FED относно лихвите, която ще се проведе в началото на следващата седмица.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още