IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И немските железници ще спонсорират Мондиал 2006

15:01 | 07.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
И немските железници ще спонсорират Мондиал 2006
Германските държавни железници Deutsche Bahn са шестият и последен национален спонсор на Световното първенство по футбол през 2006 г. в Германия, съобщават от Организационния комитет на Мондиала.

“Ние сме много щастливи поради факта, че Bahn ще подпомогнат подобно световно събитие”, коментира Франц Бекенбауер, президент на комитета.

Договорът е бил подписан от Хартмут Медорн, директор на железниците и Франц Бекенбауер на гарата в Остбахнов, една от гарите в столицата, и по-точно в един от вагоните на влака, довел германският отбор след победата му на Мондиал 54 в Берн.

Останалите спонсори на Мондиала са Postbank, EnBW (енергийния сектор), Hamburg-Mannheimer (застраховане), OBI (артикули за дома) и Oddset (спортни залагания), които трябва да дадат около 60 млн. евро за спортното събитие.

Междувременно в края на октомври германският винарски институт подписа неочаквано договор със Световната футболна федерация (ФИФА) за продажбата на вина по време на Световното футболно първенство в Германия през 2006 г.

Според договора на стадионите ще се предлагат само немски марки вина. За сметка на това американският производител на бира Budweiser, в качеството си на спонсор на FIFA, има правото да продава своя бира по стадионите, на които ще се провеждат футболните прояви.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още