IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley завиши ценовия таргет на унгарската банка ОТР

13:42 | 22.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley завиши ценовия таргет на унгарската банка ОТР
Инвестиционната банка Morgan Stanley завиши ценовия таргет на унгарската банка OTP до 7 900 форинта, от досегашните прогнози за 7 563 форинта.

След положителната новина акциите на банката регистрираха ръст от 3.4% до 6 189 форинта, като повишението съдейства за ръста в унгарския индекс с 1.9% до 16 683 пункта след спада му през последната седмица.

Междувременно отново днес отделът за връзка с инвеститорите на турската банка Denizbank официално опроверга появилите се в унгарската преса слухове, че банката е била закупена от ОТР, която е собственик и на българската ДСК.

Търговията с акциите на турската банка бяха спрени временно от търговия на фондовата борса в Истанбул в очакване на официална информация, като след изнасянето й най-вероятно отново ще започнат да се търгуват в късния следобед.

OTP, която освен на ДСК е собственик и на румънската РоБанк и словенската OTP Банка Словенско, приключи в началото на месеца придобиването на 93.63% от хърватската Нова Банка.

Пазарната капитализация на унгарската финансова група възлиза на близо 8 млрд. евро, като от финансовата институция не крият амбициите си за разширяване на бизнеса си и към Турция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още