IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отчаяни съпруги“ и тематичните паркове повишиха печалбата на Disney с 41%

Огромният успех на сериалите, най-вече на поредицата „Отчаяни съпруги“, повиши рекламните приходи на телевизията на Disney ABC

13:42 | 10.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Сериалът "Отчаяни съпруги" се оказа златна мина за ABC
Сериалът "Отчаяни съпруги" се оказа златна мина за ABC

Walt Disney обяви покачване от 41% на чистата си печалба за изминалото трето финансово тримесечие, като силното увеличение се дължи на двуцифрения ръст в телевизионната дейност на групата и голямата посещаемост на тематичните паркове.

Печалбата на компанията за тримесечието, приключило в края на юни възлиза на 851 млн. долара, или 41 цента на акция, спрямо 604 млн. долара (29 цента на акция) за сравнимия период на предходната фискална година. Средните очаквания на анализаторите бяха за чиста печалба от 39 цента на акция.

Оборотът на Disney се е повишил до 7,7 млрд. долара в сравнение със 7,5 млрд. година по-рано.

От компанията уточняват, че дейността на телевизионните й канали бележи ръст от 48%, благодарение на увеличение брой на абонатите на спортния кабелен канал ESPN, както и на по-високите приходи от реклама на ABC. Последните се дължат на огромния успех на сериалите, най-вече на поредицата „Отчаяни съпруги“.

Печалбата на тематичните паркове Disney World и Disneyland се е повишила с 6 на сто на годишна база заради традиционно по-силния летен сезон и по-големите разходи на посетителите им.

За сметка на това кионстудията Disney имат оперативна загуба в размер на 34 млн. долара, която се дължи най-вече на спада на продажбите на видеокасети и DVD-та спрямо сравнимото тримесечие на 2004 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още