IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарство за кожни заболявания вдъхва увереност на Sanofi

Като цяло компанията увеличава приходите си през второто тримесечие с 3,9% до 8,63 млрд. евро

11:56 | 29.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След силен растеж при продажбите на лекарството си за кожни заболявания Dupixent френският производител на лекарства Sanofi е по-оптимистично настроен за цялата 2019 г. Управителният съвет прецизира прогнозата си за приходите и печалбата в понеделник и сега очаква печалбата на акция да се увеличи с пет процента вместо с три до пет процента, предава DPA.

Приходите от продажбите на Dupixent, който получи одобрение за лечение за астма и хронични простуди от ЕС, както и за лечение на кожни заболявания, нарастват със 168% до 496 млн. евро през второто тримесечие.

На другия полюс е лекарството за борба с хемофилията Eloctate: приходите се свиват с единадесет процента, което се дължи на конкуренцията с новия медикамент Hemlibra на фармацевтичната компания Roche. В резултат на това са направени корекции по стойността в размер на 1,8 млрд. евро. Eloctate е разработен от американския специалист по хемофилия Bioverativ, който Sanofi придоби през миналата година за 11,6 млрд. долара.

Като цяло компанията увеличава приходите си през второто тримесечие с 3,9% до 8,63 млрд. евро, а печалбата скача с 4,9% до 1,64 млрд. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още