IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отново пое нагоре след прогнози за застудяване в САЩ

Енергийното министерство отчете спад в запасите на дестилирани горива от 1.6 млн. барела до 121.1 млн. барела, или с 1% над запасите от същата седмица на миналата година

15:44 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново пое нагоре след прогнози за застудяване в САЩ
Цената на петрола регистрира ръст днес след прогнози за застудяване на времето в САЩ, като се повиши със 72 цента спрямо нивото си от вчера до 61.38 долара за барел с доставка през декември.

Вчера цената на суровия петрол приключи деня на нюйоркската стокова борса с понижение от 1.78 долара за барел до ниво от 60.66 долара.

Ръст регистрира и цената на отоплителното гориво, което се повиши с 2 цента до ниво от 1.8765 долара за галон. С два цента се повиши и цената на газолина до 1.6025 долара за галон.

Цената на природния газ остана без изменение спрямо вчерашните си нива при 14.05 долара за хиляда кубични метра.

Повишение днес регистрира и цената на петрола тип брент, който добави 42 цента към стойността си до ниво от 59.29 долара за барел.

Ръстът в цената на петрола и петролните продукти се дължи и на данните за запасите на петрол в САЩ за изминалата седмица.

Енергийното министерство на САЩ отчете спад в запасите на дестилирани горива от 1.6 млн. барела до 121.1 млн. барела, или с 1% над запасите от същата седмица на миналата година.

Спадът в запасите на дестилираните горива натежа пред изнесените данни за ръст в запасите на петрол от 4.4 млн. барела до 316.4 млн. барела, или с 12% над нивата им от сравнимата седмица на миналата година.

Ръст са отбелязали и запасите на газолин, които са се повишили с 200 000 барела до 195.9 млн. барела, или с 4% под нивото им от миналата година.

Според изнесената от министерството информация все още не са възстановени около 68% от дневното производство на петрол и 56% от това на газ в Мексиканския залив, което предизвиква опасения у инвеститорите, че ограниченото предлагане може и да не успее да посрещне растящото търсене със стартирането на зимните месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още