IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan с ръст в печалбата от 30%, приходите нагоре с 8 на сто

Нетната печалба достигна 3,3 млрд. долара или 92 цента на акция при 2,53 млрд. долара или 71 цента на акция преди година

15:04 | 18.10.06 г.
JPMorgan с ръст в печалбата от 30%, приходите нагоре с 8 на сто

Третата по големина банка в САЩ JPMorgan Chase & Co обяви ръст от 30 на сто в нетната печалба за третото тримесечие на годината в резултат на по-високи приходи от комисионни от инвестиционно банкиране и намаляване на разходите, съобщи агенция Блумбърг.

Нетната печалба достигна 3,3 млрд. долара или 92 цента на акция при 2,53 млрд. долара или 71 цента на акция преди година, надминавайки средните прогнози на анализатори и икономисти за печалба в размер на 3,03 млрд. долара.

Общите приходи на банката нараснаха с 8 на сто до 15,4 млрд. долара, а приходите от инвестиционно банкиране се увеличиха с 5% до 4,67 млрд. долара, включително и 1,4 млрд. долара комисионни. Мениджмънтът на JPMorgan цели до края на следващата година да намали разходите на банката с 3 млрд. долара.

Вчера най-голямата щатска брокерска компания Merrill Lynch & Co. Inc обяви двойно увеличение в печалбата за третото тримесечие до 3 млрд. долара в резултат на еднократен приход от вливането на инвестиционно звено на компанията в BlackRock Inc.

От началото на годината акциите на JPMorgan поскъпнаха с 21%, тези на Merrill Lynch с 24%, а на Morgan Stanley отбелязаха ръст от 46% за същия период.

На последната търговска сесия в Ню Йорк акциите на JPMorgan се повишиха с минималните 0,55% до близо 48 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още