IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google и Apple са сред най-желаните работодатели за бакалаврите в САЩ

В челната петица са още Държавният департамент и Корпусът на мира

12:48 | 16.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Google и Apple са сред най-желаните работодатели за бакалаврите в САЩ

Google е най-желаният работодател за започване на кариера, показва проучване сред бакалаври в САЩ на Universum Communications за 2007 г., цитирано от BusinessWeek.com.

В челната петица на класацията са две държавни институции - Държавният департамент на САЩ (No. 4) и Корпусът на мира (No. 5), а на второ и трето място бакалаврите в страната нареждат съответно компаниите Walt Disney и Apple.

Проучването включва общо 200 работодатели.

Корпусът на мира, например, изобщо не е бил включен в класацията за 2006 г., а тази година се "изстрелва" на една от челните позиции, което от Universum обясняват с желанието на студентите да "постелят пътя" си за бъдещи успехи, като включат в автобиографията си работа в такава реномирана организация.

От Universum коментират, че това е поколение, възпитано от родители, които са свидетели или са били засегнати от промяната в отношенията между работодатели и служители, при която сигурната работа всъщност вече не е сигурен факт, а корпоративната лоялност е отживелица. "Днешните студенти са скептични, добре информирани потребители", смята Клаудия Татанели, ръководител на Universum.

Затова не е изненадващо, че някои от топ компаниите на Уол стрийт, с рекордни печалби и бонуси през 2006 г., са се класирали добре в проучването. Goldman Sachs се е придвижила от 23-а позиция на 11-та, а Lehman Bros. - от No. 85 до No. 48.

Финансовите фирми, които не разчитат само на резултатите си за печелене на популярност, предприемат и ""извънредни действия", за да привлекат вниманието на днешните студенти. Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джеймс Даймън например редовно посещава кампусите на студентите.

Най-предпочитаните 25 работодатели са:

1. Google

2. The Walt Disney Co.

3. Apple

4. Държавният департамент на САЩ

5. Корпусът на мира

6. ЦРУ

7. PricewaterhouseCoopers

8. Microsoft

9. ФБР

10. Преподавай за Америка (Teach for America - организация, която посредничи на училищата в страната, обикновено в селски райони или райони с бедно население, да намират преподаватели от зрелостниците (често) на елитните университети)

11. Goldman Sachs

12. Ernst & Young

13. BMW

14. Mayo Clinic

15. Boeing

16. Sony

17. Deloitte & Touche

18. Johnson & Johnson

19. Nike

20. Lockheed Martin

21. Merrill Lynch

22. Procter & Gamble

23. Pfizer

24. JPMorgan Investment Bank

25. General Electric

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още