IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия продължава да печели от Световното по футбол през 2006

Очаква се правителството да получи допълнителни приходи от данъци в размер на 1,265 млрд. евро до 2008 г.

15:00 | 11.06.07 г.
Германия продължава да печели от Световното по футбол през 2006
Немската икономика продължава да печели от Световното първенство по футбол, проведено в страната миналата година, като се очаква до 2008 г. правителството да получи допълнителни приходи от данъци в размер на 1,265 млрд. евро в резултат на разходите по време на турнира, пише Deutsche Welle.

Според проучване, представено от Франц Бекенбауер, президент на организационния комитет на Световното първенство, потреблението от страна на туристите по време на първенството ще е увеличило брутния вътрешен продукт до 2008 г. с 3,88 млрд. евро.

В годината на първенството БВП се е повишил с 3,233 млрд. евро, сочат още данни от проучването на университета „Йохан Гутенберг“ в Майнц. Проучването е проведено сред 10 хил. посетители на първенството.

Около 1,3 млн. чуждестранни посетители са похарчили близо 2,5 млрд. евро по време на четириседмичния турнир през юни и юли миналата година, от които са се възползвали най-вече туристическият, търговският и ресторантьорският сектор.

Данните сочат, че феновете са от всички социални прослойки и че харчат повече от „обикновените“ туристи. Освен това тези, които са пристигнали от по-далечни страни, харчат повече от немските запалянковци или от посетителите от съседните на Германия държави. Най-щедри в пазаруването са били бразилците.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още