IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Alstom замесена в корупционен скандал

Обискирани са офиси на компанията в Швейцария, арестуван е бивш мениджър, чието име не се споменава

14:45 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
И Alstom замесена в корупционен скандал

Офисите на швейцарското подразделение на френската компания Alstom SA са били обискирани в рамките на разследване за случаи на корупция и подкупи, съобщи Bloomberg.

Бил е арестуван и бивш мениджър на компанията, чието име не се споменава. Той е заподозрян в злоупотреба с положението си.

Разследването не е свързано с други обвинения срещу Alstom за подкупи в размер на милиони долари за спечелване на клиенти в Азия и Южна Америка в периода от 1995 до 2003 г.

Alstom е инсталирала електрически станции, които генерират една пета от електричеството в света. Компанията също така е произвела две трети от високоскоростните влакове в света и е доставчик на метровлакове за Париж, Лондон, Ню Йорк и Сао Пауло.

„Откритията до момента показват, че компании, собственост на Alstom Group, са участвали в корупционни схеми с официални лица чрез швейцарското подразделение Alstom Prom AG, като в някои случаи тези схеми вероятно са довели до сключване на договори“, твърдят от прокуратурата.

В голям корупционен скандал е замесена и немската компания Siemens.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още