IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ приключиха седмицата с понижения

Dow Jones Industrial Average загуби 1% от стойността си днес, а за седмицата отстъпи с над 5 на сто

23:45 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ приключиха седмицата с понижения

Щатските борсови индекси регистрираха понижения в последната търговска сесия за седмицата. Одобрението на спасителния план от Конгреса не успя да вдъхне оптимизъм на пазарните участници.

 

Dow Jones Industrial Average загуби 1% от стойността си днес до ниво от 7 850,41 пункта, като общо за седмицата отчете спад от 5,2 на сто. Широкият S&P 500 също отстъпи с 1% по време на днешната борсова сесия до 826,84 пункта, а на седмична база падна с 4,8 на сто.

Технологичният индикатор Nasdaq Composite регистрира понижения от 0,5% днес и 3,6% за седмицата до ниво от 1 534,36 пункта.

Днес Конгресът на сащ прие спасителния план на Обама със 246 гласа “за” и 183 “против”, но големият въпрос, който си задават анализаторите е дали той ще успее да съживи икономиката на страната.

Обама и представителите на демократическата партия се надяват мерките да спомогнат за създаването на 3,5 млн. работни места за две години, докато според мнозинството от републиканците, планът няма да постигне своите цели. Въпреки разногласията, очакванията са, че и Сенатът ще одобри плана по-късно днес.

Междувременно фючърсите на лекия суров петрол с доставка през март днес регистрираха значително повишение от над 10% и затвориха на ниво от 37,51 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Днешният ръст обаче не успя да “изтрие” седмичните загуби и суровината затвори с 6,6 на сто по-ниско от миналия петък.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още