IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Сенатът каза “да” на плана на Обама

Пакетът от мерки бе приет с 60 гласа "за" и 38 "против"

09:21 | 14.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
И Сенатът каза  “да” на плана на Обама

Късно снощи Сенатът на САЩ одобри спасителния пакет от мерки, предложен от Обама, с общо 60 гласа “за” и 39 “против”, съобщава Bloomberg.

По-рано през деня планът бе подкрепен и от Конгреса, като общо 246 представители гласуваха „за“, а 183 - „против“.

Сред противниците на плана бяха основно представители на Републиканската партия. Според конгресмена Джери Люис планът на Обама ще спомогне за стабилизирането на правителството, но не и за създаването на нови работни места или за стимулиране на икономическата активност.

Според демократите, обаче, планът има потенциал да открие 3,5 млн. нови работни веста за 2 години.

В пакетът от мерки за стимулиране на икономическия растеж влиза намаляване на данъчното бреме за фирмите и домакинствата, както и близо половин трилион долара директни правителствени инвестиции.

През последните няколко дни президентът на САЩ оказа сериозен натиск върху Сената и Конгреса за приемане на мащабния спасителен план за икономиката. По време на първото си официално телевизионно обръщение към нацията след встъпването си в длъжност той призова републиканците „да не се опитват да играят обичайните политически игри“, а да приемат пакета от мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още