IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски милиардер превзема „Арсенал“

В момента Арсенал е единственият голям английски отбор, който не е собственост на богат чужд собственик. Не се знае обаче колко дълго време отборът ще бъде независим

17:01 | 17.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руски милиардер превзема „Арсенал“

Арсенал е пред прага на преврат, пише днес футболният експерт на BBC Алекс Флин. Вчера руският милиардер от узбекистански произход Алишер Усманов увеличи дяла си в лондонския клуб до 25 процента. Ако стигне 30%, ще има право да предприеме форсирано изкупуване на останалите акции.

„Ако сте фен на Арсенал, трябва да сте загрижен. Но ако Дани Фицман се оттегли от борда на директорите, трябва да сте още по-загрижен“, коментира Флин.

В момента Дани Фицман е вторият най-голям акционер в Арсенал с малко под 24%. Той обаче е член на борда на директорите, които имат споразумение да не продават акциите си поне до април тази година. А след това, ако решат да го направят, трябва първо да предложат акциите си на някой друг от борда на директорите.

В момента Арсенал е единственият голям английски отбор, който не е собственост на богат чужд собственик. Не се знае обаче колко дълго време отборът ще бъде независим.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още