IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel съкращава 250 работници в завода си в Полша

В края на 2008 от завода в Гливице вече бяха освободени 250 души, с което броят на работниците беше намален до 2850

19:04 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Opel съкращава 250 работници в завода си в Полша

Намиращият се в затруднено финансово положение германски атомобилостроител Opel (от групата на General Motors) обяви в понеделник програма за съкращаване на 250 работни места в полския си завод в Гливице. Съкращенията трябва да бъдат направени до края на месец май.

„Намаляването на работния ни състав с 250 души стана необходимо заради преминаването към на двусменна система на работа спрямо работата на три смени преди това”, уточнява пред АФП говорител на GM Полша.

В края на миналата година от завода в Гливице вече бяха освободени 250 души, с което броят на работниците беше намален до 2850.

През януари и февруари полският завод на Opel e произвел 13 327 автомобила спрямо 37 285 за същия период на миналата година.

В събота немското издание Spiegel съобщи, че ръководството на компанията предвижда да затвори три свои завода в Европа – два в Германия и един Белгия, както и да съкрати една пета от всичките си 55 хил. служители.

Целта е да се спестят 1,2 млрд. долара разходи за персонал. Алтернативата пък е била да бъдат освободени само 3500 души, а заплатите на останалите да бъдат намалени.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още