IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola ще ползва бутилки от захарна тръстика

До 30% от новата бутилка ще бъде направена от материал, произлизащ от захарна тръстика и меласа, която е остатъчен продукт от производството на захар

20:17 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Coca-Cola ще ползва бутилки от захарна тръстика

Американската компания Coca-Cola ще започне да използва за безалкохолните си напитки нов тип бутилки, за чието производство отчасти ще се използват захарна тръстика и меласа, вдигайки летвата в предизвикателната борба за съхранение на природата, съобщава Ройтерс.

Новият вид бутилки ще бъдат пуснати пробно на пазара в Северна Америка по-късно тази година при продажбата на марката бутилирана вода Dasani и някои газирани напитки.

До 30% от новата бутилка ще бъде направена от материал, произлизащ от захарна тръстика и меласа, която е остатъчен продукт от производството на захар, казват от компанията.

Фирмата отправя поредното предизвикателство сред големите световни групи, които държат да покажат, че са загрижени за околната среда. Стъпки и нововъведения в посока на опазване на природата предприемат немалко производители, особено след като гигантът в търговията на дребно Wal-Mart Stores въведе система за точкуване на доставчиците си, при която тези, използващи най-малко опаковки, печелят най-много точки.

Най-големият конкурент на Coca-Cola – PepsiCo, а също и Nestle, вече показаха загриженост за околната среда и пуснаха по-леки бутилки, при които се използва по-малко пластмаса.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още