IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Voestalpine откри завод за коловозни части във Франция за 18 млн. евро

Във финалната фаза на проекта се очаква напълно автоматизираното производство да осигури работа на 73 човека

09:35 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Voestalpine откри завод за коловозни части във Франция за 18 млн. евро

Компаниите VAE GmbH и JEZ Sistemas Ferroviarios S.L, и двете част от групата Voestalpine (Фьост алпине), официално откриха нов завод за производство на коловозни части в югозападна Франция, съобщиха от компанията.

Размерът на инвестицията е близо 18 млн. евро. Във финалната фаза се очаква напълно автоматизираното производство да осигури работа на 73 човека и да достигне годишен производствен капацитет от 3500 продукта.

Това е първата производствена база на Voestalpine в сферата на коловозната технология във Франция.

VAE и JEZ притежават по 50% от новата компания, която ще оперира под името Materiel Ferroviaire d’Aberats.

Летите манганови стоманени разпределители, които ще се произвеждат в завода, са основни съставни части на коловозите, намиращи се на мястото, където правата и пресичащата я линия се засичат. Те са едни от най-сериозно натоварените части в релейната система и се характеризират с разходна ефективност, се посочва в съобщението.

Основни целеви пазари на Materiеl Ferroviaire d’Aberats ще бъдат европейските и световните железопътни компании.

Групата VAE е част от групата Voestalpine. Към момента VAE има 41 производствени предприятия в 20 страни. През финансовата 2008-2009 г. компанията реализира приходи от 710 млн. евро и осигурява работа на 4300 човека.

Voestalpine има редица профилирани дъщерни компании, произвеждащи, обработващи и разработващи стоманени продукти. Групата е представена от 360 производствени предприятия и търговски компании в над 60 страни по света. През финансовата 2008-2009 г. Voestalpine отчита приходи от 11,6 млрд. евро и има около 41 000 служители по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още