IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шварценегер с $1,5 млн. за бюджета на Калифорния от "гаражна" разпродажба

На двудневния търг са се предлагали предмети като стари полицейски коли и конфискувани часовници

21:45 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шварценегер с $1,5 млн. за бюджета на Калифорния от "гаражна" разпродажба

“Гаражна разпродажба“, организирана от губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер с цел да събере средства за намаляване на бюджетния дефицит на щата, е събрала над 1,5 млн. долара, предаде ВВС.

Стотици хора са присъствали на основната разпродажба в Сакраменто, където са се предлагали най-различни неща – от стари полицейски коли до часовници, конфискувани от престъпници.

Няколко коли и мотоциклети са били с автограф на самия Шварценегер, но според очевидци на разпродажбата в някои случаи дори подписът на бившата кинозвезда не е помогнал за увеличаване на цената.

По време на двудневното събитие са били продадени 600 държавни коли, които вече не се използват, и около 6000 други предмета като офис мебели, компютри и други.

Някои от нещата – като кожено яке с автограф на Шварценегер, са били предложени на търг в сайтовете eBay и Craigslist.

Администрацията на губернатора на Калифорния продължава усилията си да намали бюджетния дефицит, който възлиза на 26 млрд. долара. Миналия месец бяха приети съкращения на бюджета, включително на финансирането на училищата и колежите, на затворите и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още