IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел, Словения и Естония влизат в ОИСР

Чили се присъедини към ОИСР по-рано тази година, преговаря се с Русия

18:08 | 10.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Израел, Словения и Естония влизат в ОИСР

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обяви днес, че е приела Израел, Словения и Естония за свои членки и така техният брой вече е 34, предаде ДПА.

Новите членки „ще допринесат за увеличаването на популярността и отвореността на ОИСР, която играе все по-важна роля в глобалната икономическа архитектура“, заявява в съобщение генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия.

Той допълва, че тригодишният процес на приемане в ОИСР е довел до „реални политически промени и реформи във всички страни кандидатки“.

Естония, Израел и Словения бяха поканени да започнат преговори за приемането им в ОИСР през 2007 година заедно с Чили и Русия. Чили се присъедини към ОИСР по-рано тази година.

От организацията, чиято централа се намира във френската столица, уточняват, че преговорите за членство с Русия „напредват“.

Новите членки ще бъдат приветствани за присъединяването си на специална церемония на годишната среща на Съвета на ОИСР на 27 май в Париж. Срещата ще бъде председателствана от италианския премиер Силвио Берлускони.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още