IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализирани Бизнес Системи

Крайна дата на подписката за първичното публично предлагане (IPO)

17:00 | 24.07.07 г.
Специализирани Бизнес Системи
Подписката за първичното публично предлагане (IPO) на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД ще стартира на 11 юли 2007 г., като заявки ще се приемат до 24 юли 2007 г., съобщиха от поемателя на емисията ИП Капман.

Заявки могат да се подават през всички инвестиционни посредници.

Специализирани Бизнес Системи АД планира да увеличи капитала си от 3,319 млн. лв. до 5 млн. лв., чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която ще бъдат предложени акциите е фиксирана и е в размер на 68 лева. Така, ако предлагането бъде успешно, дружеството ще набере 2,27 млн. лв., след приспадане на разходите по IPO-то.  Пазарната капитализация на дружеството ще достигне 6,8 млн. лв.

В интернет е публикуван проспектът на дружеството.

Подписката ще ще се счита за успешна, ако бъдат записани най-малко 25 000 броя акции. В случай на свръхзаписване заявките ще се удовлетворяват пропорционално. Резултатите от проведената подписка ще бъдат обявени от инвестиционния посредник-поемател на емисията до 15 ч. на 27 юли.

Специализирани Бизнес Системи е създадена през 1990 г. Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

Основни акционери в дружеството са СБС - Специализирани бизнес системи АД с 37,99% от капитала, Кирил Желязков с 31,08%, Антоанета Желязкова с 16,83% и Борислав Братанов със 7,58% от капитала на дружеството.

Интервю с Кирил Желязков, изпълнителен директор и основен акционер на СБС.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още