fallback

Доларът в близост до 2-месечно дъно в очакване на резултати от срещата на Фед

Американската икономика е подложена на силна серия от по-слаби икономически новини

14:02 | 29.04.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар е на път да потъне до най-ниското си ниво от 2 месеца насам спрямо кошница от основни валути. Това се случва, след като голяма част от пазарните участници намалиха експозициите си в долари на фона на риска, че Федералният резерв може да се отдръпне от плановете си за скорошно повишаване на лихвите.

В късните часове на днешния ден ще приключи 2-дневната среща на Фед, а пресконференцията от заседанието ще се проведе след 21:00 часа българско време. Очакванията са, че централните банкери ще запазят паричната си политика без промяна, а фокусът ще бъде насочен тяхната оценка за икономиката.

Комисията към отворените пазари към Фед ще се състои в момент, в който американската икономика е подложена на силна серия от по-слаби икономически новини. Дългосрочното поскъпване на щатския долар също не се харесва на централните банкери, тъй като, според тях то се случва прекалено бързо и може да има негативен ефект върху икономиката.

Очакванията на анализаторите са, че Фед ще признае за слабостта в данните от първото тримесечие на годината и ще насочи погледите на пазара за по-напред, без да променя инфлационните си очаквания.

Няколко часа преди пресконференцията на централните банкери, ще бъдат изнесени прогнозните данни за БВП на САЩ през първото тримесечие. Икономистите очакват, че годишният темп на растеж се е забавил до 1%, спрямо 2.2% през предходното тримесечие.

Едно евро се разменя срещу 1.0980 долара, задържайки се в подножието на психологическата граница при 1.100.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 11.09.22 г.
fallback