IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня – Жените в политиката

„Светът ще е по-добро място с повече жени в политиката“, смятат една трета от респондентите в глобално проучване

12:38 | 08.03.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Графика на деня – Жените в политиката

Повече от една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение вярват, че светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени.

Глобалното проучване е проведено от  глобалната асоциация в пазарните изследвания и допитванията на общественото мнение WIN/Gallup International.

На респондентите бе зададен въпросът „Ако политиците бяха предимно жени, според Вас дали светът щеше да бъде по-добър, по-лош или същият?”. 34% от респондентите посочват, че светът, като цяло би бил по-добър. 17% са на обратното мнение. 41% от запитаните смятат, че не би имало разлика.

В България 41% отговарят, светът би бил по-добро място, ако политиците бяха преимуществено жени. 35% - избират опцията „същият”, а 7% казват „по-лош”. 17% се колебаят или не отговарят. Сериозната преднина на „по-добър” пред „по-лош” нарежда страната ни сред видимите поддръжници на идеята за повече жени в политиката. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 2
Nikodim
преди 10 години
Младата българка е добре да се постарае да зачене, забременее и роди докато е в детеродна възраст. И да отгледа децата си. Поклон пред жената - майка и възпитателка.Политика? Това е занимание на третия пол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Човешкият интелект се структурира грубо на 3 основни типа: стратег, тактик и изпълнител. Първият е способен на проектиране на идейни концепции, стратегически ситуации и глобални цели. Тактиците действат добре при дефинирани посока, и крайна цел, като подбират средства и методи, а изпълнителите - там е ясно - натисни това копче и удари с *** три пъти тук!Жените са идеални изпълнители и много рядко стигат до ниво тактик. От собствен опит мога да кажа, че жените са много по-верни, упорити и изпълнителни, когато им се гласува доверие. Ако искаш да става това, което си планирал, без отклонения и изненади, назначаваш жени. Ако те мързи да мислиш или просто не ставаш, вземаш мъже, но те са вечно недоволни и потенциално "пораснали пилци, нае..ли квачку".За мен масовото нахлуване на жени означава следното: някой вече е скроил и нагласил посоката и крайната цел на глобално ниво и не иска изненади и творчество. Затова все повече жени ще бъдат избутвани напред и в политиката, и в бизнеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Типичен пример за манипулация тип: Фалшива Дилема, целяща елиминиране на вниманието в посока към истинските причини за реалното сговнясано положение на всички маймуни по света, даваща им същевременно "нормално маймунско" обяснение защо е така!Понеже "печатарите" имат ниски лични критерии и съответно предадени алгоритмично по веригата след тях такива, за определяне степента на интелект на маймуните, поради назначаване на приближени по критерии вярност, а не интелектуални способности, то и проводниците им са назначили недостатъчно "образовани" маймуни, владеещи малко на брой логически/маймунски грешки, и напълно неспособни да ползват такива в достатъчна комбинативност, за изграждане чрез маскиране с промяна на нивото на манипулация, на манипулационни подходи, за нужната и наложената отгоре манипулация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
При дефицит на мъже, какво друго остава? Разбира се, че жените вземат нещата в ръцете си, когато мъжете вече не стават за нищо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
eboyanov
преди 10 години
и преди жени са се доказвали в политиката - прицеса Сиси, Кралица Изабел Кастилска, кралица Елизабет 1ва (макар и да не я харесвам много), принцеса Мери Шотландска, даже и нашита Кралица Мария Луиза е била страхотна. Но жени като Килъри Клинтън или предишния премиер на Австралия - не! според мен жените в управлението (на държава или компания или организация) имат един основен проблем и той е, че те непременно се състезават да се докажат пред мъжете и са готови на всичко, което в повечето случай води до тежки последици. Ако те премахнат този комплекс на състезание между половете, ще са по-добри. аз съм имал мениджър жена и смятам,че зависи от човека, но да ги генерализираме е грешно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Ще се съглася ако Жена политик се асоциира с Кадърен политик. За жалост всичките известни дами в нашата политика, без значение на партията са абсолютен провал, начело с жената Змия и жената Пчела, следвани от Тъмно Синята Надежда, Госпожа ДА.,Лили Варела и други подобни и безподобни ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още