IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от основните пазари на акции в света са на бича територия

Широкият световен индекс MSCI All-Country World скочи с 12% от дъното си, достигнато на 11 февруари.

15:12 | 24.03.16 г. 3
<p>
	Илюстрация: Bloomberg</p>

Илюстрация: Bloomberg

28 пазара на акции от общо 63 основни индекса в световен мащаб преминаха границата от поскъпване в размер на 20% от последната си най-ниска точка, навлизайки по този начин на бичи пазар.

Акциите в световен мащаб се възстановяват от сривовете през януари, който беше най-лошият първи месец на годината за тях от 7 години насам, след поскъпването на петрола и забавянето в проекциите за вдигане на лихвите от страна на Фед, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Широкият световен индекс MSCI All-Country World скочи с 12% от дъното си, достигнато на 11 февруари.

Поскъпване от над 20% от последната си най-ниска точка регистрираха както развиващи се, така и развити пазари.

Сред тях са САЩ, Белгия, Италия, Гърция, както и два от двигателите на БРИКС – Бразилия и Русия. Пазарите почти в цяла Южна Америка бележат стабилни ръстове, като те не подминават и Колумбия, Перу, Чили и Аржентина.

Още 10 пазара на акции също са се насочили към навлизането на бича територия, като сред тях са Саудитска Арабия, Индонезия, Португалия и Испания.

Притесненията на паричните мениджъри обаче са свързани с факта, че поскъпването може да се окаже краткосрочно, ако не бъде подкрепено със силни сезони на отчетите, каквито не са широко очаквани. Ако печалбите на компаниите покажат спадове, едва ли позитивизмът на пазарите от последните седмици ще остане налице.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 5
Атанасио
преди 8 години
Само да не стане като Япония 1989г. и досега все още акциите не са стигнали върховете от 1989г. тоест на 50% са ''Ако следващата рецесия има размери едва средното на предходните шест, тогава бихме станали свидетели на снижаване на стойността на индекса S&P 500 до нива от 1 300 пункта'' - според експертите на КАРОЛ тоест трябва да се радваме ако падне само до 1300 пункта Основното което трябва да се проумее е системната криза - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
gmgoiko
преди 8 години
Нашият пазар е от другата половина! Модерно е да се депозира.Не е препоръка към приятели...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
преди видех bear market в новините и SPXa подскокна с 250 пункта, сега виждам bull market и добре, че съм шорт .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още