fallback

Срещата на върха на дестабилизаторите

Малцина ще разберат какво точно ще си кажат насаме двамата его стратези Доналд Тръмп и Владимир Путин

10:25 | 16.07.18 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сякаш светът е замръзнал в очакване по-късно в понеделник на голямата Среща на върха на Дестабилизаторите, корифеите на новия световен ред.

Срещат се Доналд Тръмп, който междувременно нарече ЕС „враг“ и посъветва британския премиер Тереза Мей да съди съюза заради Brexit. И Владимир Путин, който след анексирането на Крим и случилото се в Източна Украйна се опита да се наложи като лидер на голямата дипломация и сега пътува до Финландия като горд домакин на световното първенство по футбол. Дневният ред предвижда двамата его стратези да обсъдят на четири очи как да продължават да управляват за сметка на трети страни.

На инициираната от него среща в Хелзинки американският президент Тръмп поне засега не възнамерява да повдигне темата, която официално стана публично оповестена в петък: обвинителният акт на специалния прокурор Роберт Мълър срещу дванадесет руски военни разузнавателни шпиони заради хакерска атака над Хилъри Клинтън по време на предизборната ѝ кампания. Дългогодишният съветник на Тръмп Роджър Стоун е осъществил връзката с един от хакерите. Сега темата е особено болезнена. Белият дом може да говори с Путин в свой интерес, а не в интереса на Мълър или американците.

Близо 1500 журналисти ще отразяват срещата, десетки хиляди ще протестират на десетки събития, а може да видим отново, както в Лондон и Единбург, балон в небето под формата на бебе Тръмп в пелени. Въпреки това малцина ще разберат това, което наистина си кажат Тръмп и Путин. Както е известно, най-големите фалшиви новини (Fake News) обикновено са в официалните прессъобщения.

Повече за това, което следихме през миналата седмица, както и предстоящите събития вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:27 | 11.09.22 г.
fallback