IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

В петък ще бъде публикуван важният доклад за състоянието на пазара на труда в САЩ през декември

10:42 | 31.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тъй като тази седмица е по-къса за повечето финансови пазари, икономическият календар не предлага изобилие от важни новини и събития. Въпреки това в началото на месеца вниманието на пазарните участници ще бъде насочено към доклада за пазара на труда в САЩ, който ще излезе в петък.

Ето по-конкретно какво да очакваме.

В началото на седмицата – в последния работен ден за 2018 г., ще има интересни новини от Китай, като официалните производствен и непроизводствен PMI индекс и същите показатели на медийната група Caixin. Някои големи пазари, като този в Германия, ще останат затворени.  В Лондон пък борсата ще работи със съкратено работно време – до 14,30 българско време.

Първият ден на 2019 г. е почивен за всички големи финансови пазари и на практика няма нито едно икономическо събитие.

В сряда има няколко важни данни, сред които подчертаваме производствените PMI индекси от всички краища на света – Европа, САЩ и Китай.

В четвъртък вниманието приковава PMI индексът за строителния сектор на британската икономика. В САЩ ще следим по-специално данните на ADP за заетостта в частния сектор, които се смятат за предшественик на официалния доклад в петък. Освен тях ще бъдат публикувани производственият PMI индекс на ISM и данните за продажбите на нови жилища.

В петък, 4 януари, ще очакваме PMI индексите за секторите на услугите на страните от еврозоната, както и на целия ЕС.

В следобедните часове идва и важният доклад за състоянието на пазара на труда в САЩ през декември. Средните почасови доходи ще се следят под лупа. Анализаторите от ING предвиждат ръст на доходите от 0,4% на месечна база, при пазарен консенсус от 0,3%. По отношение на броя на новите работни места от холандската банка прогнозират, че ще са 165 хиляди, което е под пазарните очаквания за 175 хиляди. Безработицата вероятно ще остане на нива от 3,7%, както през последните 3 месеца.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още