Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Академия

„Академия за финансови анализатори“ обединява бизнес ентусиасти, икономически журналисти и финансисти

Кандидатствайте с есе и спечелете стипендия за обучение във ВУЗФ и стаж в най-големите икономически медии

 „Академия за финансови анализатори“ обединява бизнес ентусиасти, икономически журналисти и финансисти

Светът след COVID-19, предпоставки за икономически подем, последствията от климатичните промени и инвестирането в криптовалути – това са едни от най-актуалните и горещи теми, чието развитие значително ще определи посоката на въртене на света и новото утре. 

Именно затова те са на фокус във втория етап от образователната инициатива „Академия за финансови анализатори“, която Investor.bg организира съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) по повод 20-ата си годишнина. До 15 септември всеки, който иска да спечели безплатна магистратура по „Финанси“ във ВУЗФ и възможност за практика в Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria, може да го направи като подготви есе. 

Креативните работи на участниците в конкурса ще бъдат оценявани от компетентно и независимо жури в лицето на доказани професионалисти в областта на икономическата журналистика, бизнес средата и финансите. Сред тях са заместник главният редактор на икономическия сайт Investor.bg Десислава Попова с повече от 15 години опит в дигиталната журналистика и Камелия Иванова, член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти-България и кореспондент за немската обществена телевизия ARD. 

Част от предварително подбраното жури са още Таня Кръстева, главен редактор на бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria и дългогодишен финансов журналист с изявен интерес към капиталовите пазари, автор на книгата „Българският борсов свят: От първо лице” и доц. д-р Станислав Димитров, ръководител на катедра "Финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и директор на направление "Застраховане и пенсионно осигуряване" в Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ VUZF Lab. 

Темите, между които участниците могат да избират, за да разработят своето есе са:

1.    Светът след Covid-19 - как ще се адаптират хората и обществата към живот в новата реалност?

2.    Как да се осигури растеж за българската икономика в условията на предстоящата тежка демографска криза?

3.    Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода.

4.    Климатичните промени и влиянието им върху българската и глобалната икономика.

Повече информация и условията за участие във втората част на образователния проект „Академия за финансови анализатори“ може да откриете ТУК.

Асоциацията на европейските журналисти-България е специален партньор на „Академия за финансови анализатори“.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
5
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Поредната сбирка на некомпетентни ***. Разберете го, това не е лъжица на вашите уста, да говорите за нещо не значи 1. че го разбирате и 2. че го умеете :)

Още от