IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето азиатски борси приключиха сесията с понижения

Само австралийският пазар успя да отбележи ръст в края на сесията

11:10 | 27.11.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси затвориха първата за седмицата сесия предимно  с понижения въпреки стабилните ръстове на Wall Street през миналата седмица. Китайските пазари се търгуваха със спадове, като инвеститорите следяха развитията на пазара на облигации, а южнокорейският индекс Kospi излезе на червено заради технологичните компании, коментира CNBC. 

Японският индекс Nikkei 225 изтри по-ранния си ръст и спадна с 0,24% в края на сесията, затваряйки на ниво от 22495,99 пункта. Търговските къщи и производствените компании като цяло претърпяха загуби, но някои компании все пак стъпиха на зелено.

Автомобилният производител Toyota затвори с ръст на цената на акциите си от 0,04%, но останалите компании от сектора приключиха с понижения. Технологичните корпорации сложиха край на сесията, без да намерят единна посока. Акциите на Nintendo поскъпнаха с 2,38% заради оптимизма на инвеститорите от новините, че Черният петък и сделките около Деня на благодарността в САЩ са довели до стабилни продажби.

В Южна Корея индексът Kospi спадна с 1,44% до 2507,81 пункта, а технологичният сектор се отрази най-зле. Акциите на SK Hynix и LG Display също поевтиняха, съответно с 2,35% и 1,44%. 

Книжата на Samsung Electronics се сринаха с 5,08%, след като Morgan Stanley понижи рейтинга на акциите до "equal weight" от "overweight", както и ценовата цел до 2,8 млн. вона на акция.

В Австралия S&P/ASX 200 успя да се повиши в края на сесията и затвори на ниво от 5988,77 пункта. Играчите в сектора на ресурсите Rio Tinto и BHP излязоха леко на червено, отписвайки съответно 0,01% и 0,07% от стойността на акциите си. Енергийните компании също не се представиха особено добре, а книжата на Santos поевтиняха с 0,79%.

В Китай пазарите отчетоха спадове, докато инвеститорите продължават да следят ръста на доходността по държавните облигации. Индексът Shanghai Composite изгуби 0,92% от стойността си, затваряйки на ниво от 3322,83 пункта, а по-малкият Shenzhen Composite спадна с 1,56% до 1892,82 пункта. Телекомуникационните и технологичните гиганти се представиха най-зле. 

В Хонконг бенчмаркът Hang Seng също се понижи с 0,58%. Имотните играчи се оказаха под натиск, като акциите на Evergrande се сринаха със 7,42%, а на Sun Hung Kai поевтиняха с 0,4%.

Доларът остана стабилен спрямо кошница от валути. Индексът му се задържа на ниво от около 92,786 пункта, а еврото се разменяше за 1,1944 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още