IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат инвестира 4,7 млн. лв. в осветителния бизнес

Дружеството е закупило 51% от производителя на мощни светодиодни излъчватели Окта Лайт България АД

10:16 | 07.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Монбат инвестира 4,7 млн. лв. в осветителния бизнес

Монбат АД е закупило дял от 51% в Окта Лайт България АД – производител на мощни светодиодни излъчватели, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

Продавач на дела е Октагон интернешънъл ЕООД, а стойността на сделката се оценява на 2,351 млн. лв.

УС на Монбат е взел решение и за пропорционално участие в увеличението на капитала на Окта Лайт България чрез записване на нови 2 320 500 броя акции с номинална стойност 1 лв., с което общата инвестиция на Монбат достига близо 4,7 млн. лв.

Дейността на Окта Лайт включва още инженеринг в областта на осветителната индустрия, проектиране, производство и монтаж на цялостни осветителни уредби, инвестиционна и развойна дейност.

Компанията е в процес на внедряване на първата производствена линия за асемблиране на мощни светодиоди в България и Европа, с оглед подхода на Европейската общност за поетапна забрана на източниците с нажежаема жица, се казва още в уведомлението. 
 

Консолидираните продажби на Монбат отбелязаха ръст от 68% на годишна база за първото тримесечие на 2010, а нетната печалба се повиши със 67%.

Акциите на Монбат са на практика без промяна от началото на годината на ниво от 6,50 лв. и с ръст от над 40% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 253,4 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още