IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от КТБ

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания от фалиралата банка, започва на 8 септември

13:38 | 04.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от Корпоративна търговска банка, съобщиха синдиците на обявената в несъстоятелност банка.

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ, започва от 8 септември.

Изплащането ще се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк” АД.

Таксите и комисионите за банковите операции се дължат от лицата, които ще получат средствата, и са в съответствие с тарифата за таксите и комисионите на банката, уточняват синдиците.

Втората частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредби на Закона за банковата несъстоятелност, като синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите според реда, привилегиите и обезпеченията, която е одобрена от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Всеки кредитор на КТБ  може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията https://portal.registryagency.bg/.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още