Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

БНБ разреши вливането на „Експресбанк“ в „Банка ДСК“

След интеграцията купената банка се прекратява без ликвидация, съобщи централната банка

БНБ разреши вливането на „Експресбанк“ в „Банка ДСК“

Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската народна банка разреши преобразуването на „Експресбанк“ чрез вливане в „Банка ДСК“, съобщи пресцентърът на централната банка.

Още по темата

От банковия регулатор напомнят, че след преобразуването „Банка ДСК“ става универсален правоприемник на „Експресбанк“, която се прекратява без ликвидация.

С решението на централните банкери приключва консолидацията на двете банки, която започна в средата на януари 2019 г. Тогава д-р Шандор Чани, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ОТП, обяви, че българското ѝ дъщерно дружество – Банка ДСК, е придобилo Societe Generale Експресбанк.

В момента това е най-мащабната банкова консолидация на българския пазар, която ще приключи в средата на 2020 г. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова ръководи процеса по интеграция, като бяха направени промени в ръководствата и на двете банки.

Процесът по интеграция на двете банки продължава. След успешната миграция на банкоматите и ПОС терминали, както и прилагането на единна SWIFT система за плащания, започна и дистрибуцията на новите, близо 500 000 банкови карти до клиентите на Експресбанк, която ще продължи до края на месец.

Стремежът на собственика на българската банка (Групата ОТП) е след интеграцията на „„Банка ДСК“и „Експресбанк“  е да се създаде една от най-големите и силни банкови институции на българския пазар.

Investor.bg припомня, че с консолидацията новата Банка ДСК се доближава до челната позиция по размер на активите и кредитния портфейл, разполага и с най-голямата клонова мрежа, като се нарежда на първо място по депозити в България.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Минимална пенсия от 392 лв. от 1 юли предвижда правителството