Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Театрите ще получат субсидия за заплати и осигурителни вноски

Временната мярка ще е за срока до възстановяване на творческата дейност и ще зависи от възможността на зрителите да посещават спектакли и концерти

Театрите ще получат субсидия за заплати и осигурителни вноски

Снимка: Pixabay

На държавните културни институти в областта на сценичните изкуства се предоставя субсидия за изплащане на брутните трудови възнаграждения и за начисляване на дължимите осигурителни вноски, реши Министерския съвет сато мярка за подпомагане на актьори и музканти в условията на пандемия заради коронавируса.

Още по темата

Заради извънредното положение кабинетът прие допълнение на министерско постановление ПМС № 31 от 2016 г. за утвърждаване на единни разходни стандарти за финансирането, съобщи правителственият пресцентър.

Субсидията ще обхване периода от 13 март до месеца, в който се достигне нивото на приходи за бюджетна програма „Сценични изкуства“ за същия период на миналата година за всеки държавен културен институт, но за не повече от шест месеца, уточняват от Министерския съвет.

В рамките на предлагания срок ще се осъществи както временната мярка за подкрепа на държавните културни институти, така и осигуряване на условия за възстановяване на творческата дейност, която ще зависи от готовността и възможността на зрителите да посещават публични събития, в това число спектакли и концерти в сценични пространства.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Над 43 млн. са изплатени на микро- и малки фирми, пострадали от коронакризата