IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС има нужда от по-прагматична рамка за постигате на технологичен напредък

Автомобилните акции в момента нямат блясък от първия скандал на Volkswagen преди 3-4 години, заяви Павел Бандилов, изп. директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ

22:48 | 09.10.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което ме притеснява в Европейския съюз, е липсата по-прагматична рамка, която да покаже с какви темпове и как ще постигнем напредък в технологичната област. Това мнение изрази Павел Бандилов, изп. директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

Гостът коментира темата за забраната на двигатели с вътрешно горене и това, че 10 държави ще подкрепят Дания в това отношение. От думите му стана ясно личното му опасение, че самите автомобилопроизводители не са склонни или готови да отговарят на търсенето на потребителите, като става дума за конкретни скандинавски държави.

"Автомобилните акции в момента нямат блясък от първия скандал на Volkswagen преди 3-4 години. Независимо от всичко и търговските войни оказват влияние", посочи още той.

Най-притеснителното за Бандилов в политиката на централните банки е, че не позволяват на банкерите да правят пари от своята дейност, намаляват лихвения им марж и формулата, по която те правят печалба. "Голяма част от банковата система прехвърля отрицателните лихви на своите клиенти", твърди той.

За криптовалутите гостът коментира, че от една страна, са актив убежище, но съхранението им не е защитено. "От друга страна, тази година най-повишаващият се актив са точно криптовалутите", отбеляза той.

Очаквайте видео с още по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
в интерес на истината прочете ли поне заглавието до край , или видя ЕС и реши че трябва да драскаш и тук ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
така е ... виж какво станА със ссср , куба , венецуела ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
Революция с положителен завършек могат да направят самоумни, образовани и благочестиви хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още