IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кооперативите – бъдещето на пазара на труда

Между 2023-2045 г. изкуственият интелект ще задмине човешкия във всички конгнитивни области, отбеляза Тодор Колев

10:55 | 10.10.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Бъдещето на хората, които ще отпаднат от пазара на труда заради автоматизацията, няма как да се предвиди. Работим по сценарий, при който да се даде инструмент, при който хората, обединявайки се, да работят в автономна организация". Това каза Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив”. Компанията работи по изследователски проекти в областта на изкуствения интелект и блокчейн технологиите.

"При настъпването на автоматизация има риск голяма част от човечеството да стане излишна. Хубавата част е свързана с технологиите. Добър сценарий е ние да се слеем с машините. На прага сме на една важна ера между 2023-2045 г., когато изкуственият интелект ще задмине човешкия във всички конгнитивни области", отбеляза Тодор Колев.

В ефира в предаването"Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria той обясни какво представляват двата му печеливши проекта, чиято обединяваща идея е автоматизирана икономика на бъдещето.

"Scynet е блокчейн мрежа, която позволява да се тренират себеусъвършенстващи се агенти с изкуствен интелект, като се използва децентрализирана изчислителна мощ, например домашни компютри. Wetonomy касае организацията и сътрудничеството между хората след процеса на автоматизация", разказа той.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
deant
преди 4 години
продължавам:При настъпването на автоматизация има риск голяма част от човечеството да стане излишна. ---Как така нещо, което направено да улесни живота на човека, прави човека излишен? Оскиморон? Защо трябва да съществува тогава? Ако хората са заплашени да умрат от глад заради автоматизацията, за чий ни е тази автоматизация? Какво ще произвежда и на кого ще го дава? Този човек е тотално неадекватен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
deant
преди 4 години
Между 2023-2045 г. изкуственият интелект ще задмине човешкия във всички конгнитивни области, отбеляза Тодор Колев.---Комика Тодор Колев (лека му пръст!) беше наясно, че говори смешки. Това му беше работата на човека. Този Тодор Колев говори смешки, без сам да го подозира.Кооперативите ги имаше и по комунизма. Тогава бяха ТПК и ТКЗС. Сега било блокчейн кооператив. Тинтири минтири глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още