IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На какъв принцип работи франчайзът в денталната медицина?

В стоматологията се извършва процес на дигитализация, коментира д-р Петър Дучев, собственик на дентална клиника "Петър Дучев"

23:04 | 09.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Разпространението на заболяванията на зъбите сред най-малките деца е ужасно високо. Огромно влияние имат храненето и изменените хранителни навици, особено консумацията на вредни храни, заяви д-р Петър Дучев, собственик на дентална клиника "Петър Дучев", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Веднага след завършване на образованието си в Медицинския университет Петър Дучев стартира частна практика като зъболекар. Впоследствие решава да се позиционира в премиум сегмента и да има пълната свобода на действия в работата си с пациентите. Създава и дентална клиника. Тя е единствената в България, която е на франчайз.

Той заяви, че се подготвя нов проект за дентална клиника, който трябва да се осъществи в рамките на близките месеци. Той ще бъде изцяло насочен към профилактиката, както и към детската дентална медицина.

Петър Дучев коментира също, че в стоматологията се извършва процес на дигитализация.

"Идеалната позиция на импланта е залог за неговия дълъг хоризонт. За да стане така, помага апарат, в който в реално време навигира ръката на зъболекаря с точност до една стотна от милиметъра", посочи той.

"Здравната каса плаща малко за ограничен набор дентални услуги. Регулаторът в лицето на държавата наложи още повече регулации върху професията. Известна група хора се опитаха да монополизират голяма част от високоплатените манипулации на денталния пазар. Зъболекарите щяха да бъдат ограничени. Слава Богу, тези правила не минаха", отбеляза още Петър Дучев.

Вижте още от разговора във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още