Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Стойне Василев: Икономиката ще се възстанови бързо

Тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата е най-ниското ниво от един бизнес цикъл, твърди експертът

гледано: 1240   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Икономиката ще се възстанови бързо, като до края на следващата година ще се върнем до нивата от преди кризата. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Стойне Василев, финансов консултант.

Очакваме по-високо ниво на инфлацията заради наливането на пари в икономиките с цел възстановяването от кризата, а в такъв период държането на пари на депозит няма да свърши работа, необходими са реални активи като недвижими имоти – ниските лихви по ипотечните кредити дават добра възможност в тази посока, посочи гостът.

„Тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата е най-ниското ниво от един бизнес цикъл“, каза още той. 

Още по темата

Финансовият консултант съветва хората да си организират авариен фонд, като помислят каква част от текущите си доходи биха отделили, за да се подготвят за следващите трудни времена или следващата криза.
„За да можем да преценим от какво да спестим трябва да знаем за какво харчим. От задължителните разходи като сметки и наеми трудно бихме могли да спестим. Но от останалата част от разходите по-лесно може да се лишим“, обясни той.

По думите на госта има напредък у нас през последните 10 години по отношение на финансовата грамотност.
„Въпреки доста по-високото ниво, изоставаме дори от страните от Централна Европа, както и от тези от Западна Европа“, обясни гостът.

Той допълни, че нациите с по-висока финансова грамотност се представят по-добре по икономически показатели.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?