IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В България има условия за производство на пуш-скутери, посочи създателят на Vinghen

Трябва да се развие инфрастуктурата от велоалеи, защото повечето от тях са по-скоро фиктивни, съветва автомобилният инженер Цветан Илиев

13:56 | 08.11.19 г. 1
В България има условия за производство на пуш-скутери, посочи създателят на Vinghen

Той подчерта, че автомобилната индустрия е стара, добре развита и работеща и че е научил как се случва развойната дейност по най-добрия начин.

„Моята интерпретация на тема пуш-скутер е хибрид между класическа трoтинетка и велосипед, като има голямо предно колело и малко по-малко задно“, обясни Илиев.

Инженерът коментира, че в България все още няма добре развита инфрастуктура от велоалеи и че повечето от тях са по-скоро фиктивни.

„Развитието трябва да започне с държавна политика в тази насока, така че хората да слязат от автомобилите, да се качат на градски транспорт и на алтернативи като електрически велосипеди и тротинетки”, съветва автомобилния инженер.

Според него е важно да се създадат прототипи, които да бъдат тествани дали работят добре в реална среда, както и намирането на пазар.

Насочвам се към Западна Европа, защото там велосипедният пазар е много добре развит“, информира Илиев.

По думите му в България има възможности за производство. „Имам договорки с някои доставчици да правим металната част от рамката и самото сглобяване в България“, каза създателят на Vinghen.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
mrynmryn
преди 4 години
Аз не разбрах, какво е предимството, спрямо колелетата и тротинетките? 1-вите са по-бързи, вторите са по-мобилни, тук виждам и двете да липсват, поне по клипа. Не може да я сгънеш и вземеш с теб, не можеш и да караш по-бързо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още