IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Италия архитектурата и енергийната ефективност са взаимно свързани

Собствениците, които искат да построят устойчиви сгради в страната, получават по-евтино финансиране от банките в страната, твърдят инженери

16:23 | 18.11.21 г.
В Италия архитектурата и енергийната ефективност са взаимно свързани

В Италия архитектурата и енергийната ефективност са взаимно свързани. Това казаха пред Bloomberg TV Bulgaria инж. Емилиано Леони от архитектурно и проектантско студио Leoni & Leoni и д-р Улрих Кламщайнер, технически директор в агенция CasaClima.

Те са участници в  международната конференция „CasaClima: Да построим бъдещето“, която се проведе в понеделник в "София Тех Парк".

Гостите обясниха, че енергийното сертифициране в Италия е дълъг процес, а собствениците, които искат да построят устойчиви сгради, получават по-евтино финансиране от банките в страната.

"По този начин банката ще има по-голяма сигурност за качеството на строежа. Това не е само гаранция за инвестицията на клиента, но и за тези, които отпускат финансиране", посочиха гостите.

От много години Италия инвестира в енергийната си ефективност. В Северна Италия климатът е малко по-студен. От началото на 2000 г. започнахме да развиваме енергийни политики, които залагат на устойчиви сгради. Италия е заложила на технологичните и финансовите системи, за да насърчи енергийната реновация на сградите, стана ясно още от разговора.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още