Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

В. Стоицов: Регулация да гарантира безопасност при ползване на е-тротинетки

Хората трябва да се научат рационално да използват тротинетките и да ги пазят, каза Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност

В. Стоицов: Регулация да гарантира безопасност при ползване на е-тротинетки

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Необходима е регулация, която да регламентира и гарантира безопасността на хората, които използват електрическите тротинетки. Това, че не са упоменати в Закона за движение по пътищата, не ги прави незаконни, коментира Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

За първи път виждаме сигнал за положителни промени. Държавната агенция за пътна безопасност е отворена за всички наши предложения относно обучение и безопасност, посочи той.

"Електрическите тротинетки са подходящо средство за градска мобилност, избягват задръстванията. Една средностатистическа тротинетка изминава 1200 км годишно, което се равнява на около 3,60 лв. електричество. Като транспорт са достъпни и екологични", изтъкна предимствата Стоицов.

"Конкуренцията е огромна, цените се менят постоянно. До момента са четири фирмите, които са в съревнование, две от тях са български", посочи Владислав Стоицов.

"Насърчаваме хората да използват каски, но практически това не може да залегне в закона. Не е удобно и хигиенично. Отделно, хората първо най-вече трябва да се научат как най-рационално да използват тротинетките и да ги пазят".

Вижте още в краткото видео и целия разговор в Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 1173   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

 

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как социалните мрежи се отразяват на работното време?