IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд за недвижими имоти България ще строи офис сграда в София Тех Парк

Дружеството е подписало окончателен договор за строителството, сградата трябва да е готова най-късно до 2022 г.

15:48 | 30.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: София Тех Парк</em></p>

Снимка: София Тех Парк

Фонд за недвижими имоти България е подписал окончателен договор за придобиването на право на строеж на офис сграда на територията на София Тех Парк, съобщават от дружеството.

Прrпомняме, че в началото на април научно-технологичният парк обяви конкурс за избор на инвеститор в т.нар. Зона за бъдещо развитие 2. Минималната цена за откупуването на правото на строеж върху терена с площ малко над 8 хил. кв.м в търга беше 7,4 млн. лева.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Три фонда се включиха в наддаването - Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Армада Риалти Инвест ЕООД и Делта Кепитал Риъл Естейт ЕООД. Фонд за недвижими имоти България предложи най-високата цена – 9,652 млн. лева.

В края на юни дружеството подписа предварителен договор със София Тех Парк за изграждането на офис сградата.

Бъдещата сграда ще е със застроена площ от почти 4 400 кв.м, РЗП от 35 хил. кв.м и подземен паркинг на две нива с площ до 16 хил. кв.м.

Срокът за строителство е 5 години от датата на сключване на договора, т.е. сградата трябва да е готова най-късно през есента на 2022 г.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още