IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дезинфекцията на работното място - безопасна алтернатива за завръщане на служителите?

За ползите от професионалната дезинфекция на офиси и публични сгради разказва Петър Христов, управител на Euroclear

17:21 | 06.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дезинфекцията на работното място - безопасна алтернатива за завръщане на служителите?

Петър Христов е управител на Euroclear - компания за професионално почистване с дългогодишен опит в сферата. В кратко интервю той разказва за ползите от професионалната дезинфекция на офиси и публични сгради и дали това може да помогне за завръщане на служителите към нормална работна среда.

Предоставя ли дезинфекцията безопасна алтернатива за завръщане на служителите в обичайна работна среда?

Ако са спазени здравните Протоколи за последователно почистване и дезинфекция, отговорът е да.  Да не забравяме, че средствата за дезинфекция на повърхности функционират правилно само върху предварително почистена повърхност.

При така възникналата ситуация трябва да се внедри цялостен подход за поддържане високо ниво на хигиена. Само така ще се изгради доверие  в клиенти, посетители и служители, че е безопасно да се върнат на дадено място.

Какви предимства осигурява професионалната дезинфекция на офиси и офис сгради за бизнеса?

Преди пандемията, професионална дезинфекция в този тип обекти, като офиси, търговски, административни сгради и складови бази, беше препоръчителна, в момента е задължителна. Възникването на огнище от 2019-nCoV води до редица негативни икономически последици като затваряне на обекта, спиране на работния процес и т.н. Както споменах по-горе, дезинфекцията е част от цялостния подход за по-добра хигиена, който е необходим да се внедри като превантивна мярка срещу тези икономически последици.

Всеки опит да се спести от този процес ще доведе до по-тежки финансови загуби отколкото разходите, направени за него. Предимството да работите с професионалисти в тази сфера е, че ще Ви дадат готови решения на база изграден опит и ще Ви спестят време, нерви и пари в лутане да намерите точния подход.

През какви интервали от време е подходящо да се прави почистване и дезинфекциране на офис?

При всеки обект е различно. Трябва да се изготви индивидуален план, като се вземе предвид спецификата на обекта, дейността, която се извършва, трафикът от посетители на дневна база и други съпътстващи фактори. Услугите трябва да се извършват така, че да не пречат на основната дейност в обекта и в същото време да са максимално ефективни.

Какъв подход използва Вашата компания при почистване и дезинфекция на офиси?

От дългогодишната ни практика и опит сме изготвили алгоритми за управление на процесите, които са достатъчно ефективни и в същото време гъвкави, за да бъдат напаснати към нуждите на всеки клиент. За дезинфекция използваме алгоритъм в три стъпки:

Стъпка 1. Анализ и оценка на обекта – изследва се сегашното ниво на безопасност в обекта, спецификата на обекта, установяват се критични точки.

Стъпка 2. Изготвяне протокол за действие – включва избор на дезинфектант, способ на дезинфекциране, кратност на обработките, времеви график на изпълнение, препоръки за хигиена на ръце.

Стъпка 3. Изпълнение – обучени екипи извършват дейностите по протокола.

Този алгоритъм създава рамка на безопасност, която помага да съхраните доверието на обитателите и посетителите във Вашия обект.

Повече информация ще откриете на: https://euroclear.bg/.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още