IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гагаузов ще търси инвеститори за проекта за тунел под връх Шипка

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов предлага да се стартира процедура по заявяване на инвеститорски интерес към проекта

16:03 | 19.11.08 г.
Гагаузов ще търси инвеститори за проекта за тунел под връх Шипка

Тъй като в момента няма източник за финансиране на тунел под връх Шипка, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов предлага да стартира процедура по заявяване на инвеститорски интерес, съобщиха от пресцентъра на строителното министерство.

При наличието на интерес от повече кандидати би било добре да се възложи подготвянето на технико-икономическа разработка на проекта, за да се предвиди стойността на бъдещата инвестиция и след това да се обсъдят възможностите за обявяване на процедура за концесия.

Темата е била обсъдена днес в министерството на работна среща между Гагаузов, представители на сдружение “Нашето по-голямо Габрово”, депутатите от Габровски многомандатен избирателен район Татяна Дончева и Станимир Илчев и и.д. изп. директор на Национална агенция “Пътна инфраструктура” Иван Атанасов.

Изграждането на тунел под Шипка с дължина 3,2 км би имало за цел да облекчи движението от централните части на Северна и Южна България през прохода “Шипка”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още