Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

ВУЗФ и БАИТ изграждат връзка между бизнеса и практическото висше образование

Споразумение за сътрудничество ще даде възможност на студентите да обменят знания и да добият опит в реални работни условия

ВУЗФ и БАИТ изграждат връзка между бизнеса и практическото висше образование

Огнян Траянов (вляво) и доц. д-р Григорий Вазов (вдясно). Снимка: ВУЗФ

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подписаха споразумение за сътрудничество, с което правят първата стъпка към изграждането на необходимата връзка между висшето образование и бизнеса.

ВУЗФ и БАИТ ще си партнират в сферата на обучаването на компетентни млади хора в областта на информационните и комуникационни технологии. Подписаният документ предвижда включване на представители на фирмите-членове на БАИТ като лектори в курсовете на университета, както и възможността студентите да посещават компаниите-членове на БАИТ.

Двете страни предвиждат още и реализирането на дейности като обмяна на опит, знания и иновации между преподавателите и представителите на бизнеса, както и организирането на образователни и научни конференции и семинари.

Споразумението извежда отново на преден план стремежа на ВУЗФ да предлага на студентите си практически насочено образование, което да ги подготви да започнат работа още от студентската скамейка.

„Висшето училище по застраховане и финанси е храм на науката, храм на съвременното образование, който не е застинал в миналото.  Тук наистина се демонстрира какво значи един университет да следи нуждите на пазара и да ги предвижда в много случаи“, посочи председателят на УС на БАИТ Огнян Траянов.

„Надяваме се нашето партньорство да помогне от една страна университетът да добие нови интересни възможности за своите студенти. От друга страна, ние пък да бъдем един проводник на това какво е истински пазарно интегрирано учебно заведение“, добави Траянов.

„Съвременното образование без Българската асоциация по информационни технологии е невъзможно. Който не го е разбрал, е някъде в миналото. С този меморандум ние правим една от големите крачки за университет, който отива в бъдещето“, каза доц. д-р Григорий Вазов – ректор на ВУЗФ.

Близо 90% от студентите, завършили ВУЗФ, се реализират по специалността си.  Университетът обучава кадри в редица специалности с насоченост към ИТ сектора. Сред тях са магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, която се осъществява в партньорство с ERP Academy и е единствената в Европа, предлагаща обучение по най-перспективните сфери на бизнес софтуера. ВУЗФ предоставя обучения и в бакалавърски специалности като „ИТ анализ и бизнес стратегии“, съвместно с ERP Academy,  „Информационни технологии и бизнес стратегии“, „Иновации, предприемачество и финанси“.

ВУЗФ е първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, и предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта, корпортативното управление, шоубизнеса и журналистиката.

БАИТ е създадена през 1995 г., в нея пряко членуват 100 компании, за които работят 16 200 ИКТ специалисти и генерират 3,68 млрд. лв. годишен оборот, или 4% от БВП на страната. Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системната интеграция, финтех и интернет на нещата.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Кадър на деня за 24 май