IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масови протести в Буенос Айрес заради Г-20

Градът беше почти напълно блокиран заради шествието, което се организира от коалиция между профсъюзите и групи за човешки права

10:30 | 01.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хиляди демонстранти излязоха на протест по време на откриването на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, съобщава БНР. 

Протестиращите обаче не успяха да се доближат до държавните глави заради организиран кордон в район от 12 кв. километра около мястото на събитието. По официални данни 25 000 полицаи са ангажирани да осигуряват реда.

Градът беше почти напълно блокиран заради шествието, което се организира от коалиция между профсъюзите и групи за човешки права.

"Протестираме срещу лидерите на глобалните сили, които са отговорни за глада, нищетата и войните по света, както и за унищожаването на околната среда. Говорим от името на тези, които са изправени пред такива проблеми, както и от името на жените, подложени на женомразството на Тръмп", заяви един от предстваителите на протестиращите групи.

Очаква се по-късно през деня да се състои дългоочакваният разговор между американския президент Доналд Тръмп и китайския държавен глава Си Дзинпин, по време на който може да бъде постигнато търговско споразумение между САЩ и Китай.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още