IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгаргаз: Прогнозната цена на природния газ за първите три месеца на 2019 г. е 45,44 лв

Тази цена е по-висока с близо 5 на сто от утвърдената за четвъртото тримесечие на настоящата година цена

21:00 | 09.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Прогнозната цена на природния газ за периода януари-март 2019 г. е 45,44 лв/MWh, съобщи енергийното дружество "Булгаргаз"ЕАД като тук не се включват цените за достъп,пренос, акциз и ДДС.
Прогнозната цена е по-висока с 2,15 лв, или с 4,98%, от утвърдената за четвъртото тримесечие на 2018 г. цена, допълват от дружеството. 
В съобщението се отбелязва, че увеличението се дължи на по-високите доставни цени на горивото от внос, както и на по-високия курс на щатския долар спрямо българската валута.
Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 8 ноември 2018 г. и не е окончателна.
Окончателното предложение на "Булгаргаз" за утвърждаване на цената на природния газ за първото тримесечие на следващата година ще бъде внесено за обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 11 декември 2018 г., информират още от дружеството.
/БТА/
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
fon
преди 5 години
А парното в София ни го продават по 85.95 лв/МВч.Загубите ли са толкова много или на голяма "загуба" работят някои както ни внушават?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още