IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурата за избор на доставчик на тръби за IGB е подновена

Заинтересованите участници имат срок до 15 март да подадат своите оферти за участие в търга

12:18 | 12.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказва да образува производство по жалбата на "Феникс Инженергинг Груп" в процедурата за избор на доставчик на тръби за новата газова връзка с Гърция (IGB). Това е видно от документи на сайта на антимонополната комисия.

В тях е посочено, че компанията не е внесла държавната такса в размер на 4 500 лева за образуване на производството, а самият жалбоподател не е намерен на посочения в жалбата адрес.

Искът на "Феникс" беше внесен в края на януари и с него беше блокирана цялата работа по газовата връзка с Гърция. КЗК разглежда и други жалби във връзка с другата обществена поръчка по проекта - за избор на консултант.

След решението на КЗК от проектната компания ICGB подновяват процедурата за доставчик на тръби за газопровода. Кандидатите могат да подават своите оферти до 15 март, съобщават от компанията.

Търгът беше обявен на в средата на декември 2017 година, а прогнозната му стойност е около 60 млн. евро.

В момента замразена остава процедурата за избор на консултант за проекта. Очаква се скоро да бъде обявен и търгът за избор на изпълнител на строителните работи.

В плановете на правителството първата копка на газовата връзка, която ще ни донесе реална диверсификация на газовите доставки (от Азербайджан и от терминалите за втечнен газ в Средиземно море), трябва да бъде направена през лятото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още