IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Петкова: Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи

По този начин ще се гарантира дългосрочна стабилност в сектора, коментира министърът на енергетиката

20:51 | 24.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерство на енергетиката</em></p>

Снимка: Министерство на енергетиката

„Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи, за да гарантираме дългосрочна стабилност в сектора“, коментира министър Теменужка Петкова на среща в Министерството на енергетиката във връзка със становище на работодателските организации за злоупотреби на енергийния пазар. Това съобщават в съобщение до медиите от пресцентъра на министерството. 

В рамките на срещата Петкова е информирала участниците, че проектът на промени в Закона за енергетиката, с който се регламентират правомощията на КЕВР, свързани с регламента REMIT, е публикуван за обществено обсъждане.

Съобщението посочва, че Комисията за енергийно и водно регулиране ще упражнява контрол с цел недопускане ограничаването и нарушаването на конкуренцията на енергийните пазари.

С транспонирането на европейските директиви се въвеждат ясни правила, така че да се осигури ефективен контрол от страна на КЕВР за изпълнение изискванията за честна и открита конкуренция на пазара на едро на електрическа енергия в България, допълва то. 

В днешната среща са се включили изпълнителните директори на Български енергиен холдинг, АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица-изток 2“, Българска независима енергийна борса, Национална електрическа компания, представители на синдикалните организации на Конфедерацията на независимите синдикати в България и на Конфедерацията на труда „Подкрепа“, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, Асоциация свободен енергиен пазар, Асоциацията на търговците на електроенергия в България.

Отказ от участие в срещата е изпратен от Асоциацията на организациите на българските работодатели. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още