IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Англия навлиза в най-тежката си блокада от март

Хората ще могат да напускат домовете си по веднъж дневно, за да пазаруват или спортуват

22:36 | 04.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Simon Dawson/Bloomberg</em></p>

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

На Англия ще бъдат наложени най-строгите мерки за блокада от март насам в опит да се овладее ситуацията с коронавируса. Училищата ще бъдат затворени, а хората ще имат право да напускат домовете си по веднъж на ден за спортуване. Правилата ще са в сила поне шест седмици, обяви британският премиер Борис Джонсън в момент, в който броят на настанените в болници достигна нов връх, пише The Guardian.

Всички ученици ще преминат на обучение от вкъщи до средата на февруари, разкри още премиерът в обръщение към нацията. Изпитите на учащите се едва ли ще бъдат проведени, както е планирано до този момент. Всички магазини за стоки, които не са от първа необходимост, ще трябва да затворят врати.

В рамките на третата национална блокада, хората в Англия ще трябва да си стоят у дома поне до 15 февруари и са съветвани да излизат само по веднъж дневно, за да се раздвижат. Очаква се новите, по-строги мерки да бъдат гласувани и да се превърнат в закон в сряда, макар че бизнесите ще бъдат призовани да затворят още от понеделник вечерта.

В момента хората могат да излизат от домовете си единствено за работа, ако им е невъзможно да работят от вкъщи, както и за да си набявят храна и лекарства. Спортът с друг човек от различно домакинство също е позволен, но съветът е да се ограничат контактите и активността да се сведе до веднъж дневно.

Сред причините, заради които хората ще могат да напускат домовете си, се нареждат търсенето на медицинска помощ, при някаква заплаха или за предоставянето на съществени грижи.

Студентите няма да могат да се върнат в университетите и също се очаква да учат онлайн до средата на февруари. Преподаването на място ще е възможно само за определени, особено важни курсове, като такива областта на медицината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
Тия си правят майтап с хората заради някакво грипче. Интересно защо умишлено задушават стадото като на стадото му е ясно, че товгрипчето е една огромна измама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още