IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank разглежда вариант за сливане с UBS?

Възможността е била обсъдена по време на среща с надзорния съвет за стратегията на банката

10:01 | 26.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank разглежда теоретичен сценарий за сливане с швейцарския си конкурент UBS. Това съобщава германският бизнес ежедневник Handelsblatt, позовавайки се на запознати с въпроса източници.

Сценарият, както и потенциалното сливане с друга германска финансова институция – Commerzbank, са били обсъдени по време на среща с надзорния съвет за стратегията на банката по-рано този месец, посочва още германското издание, цитирано от Ройтерс.

На хартия сливането с UBS би било по-добър вариант от сделка с Commerzbank, тъй като Deutsche Bank и швейцарският кредитор ще допълват добре дейността си, особено в областите на инвестиционното банкиране и управлението на средства.

В същото време сливане с Commerzbank може да доведе до високи разходи за преструктуриране заради голямото застъпване в дейността на двете банки.

От Deutsche Bank все още не са коментирали официално съобщенията в медиите.

Главният изпълнителен директор на банката Кристиан Севинг в понеделник обезсърчи спекулациите за сливания, като заяви, че банката трябва да се фокусира върху задачите си за следващите 18 месеца.

Ръководството на Deutsche Bank и Commerzbank са все по-отворени към идеята за обединение, съобщи по-рано този месец германското списание Der Spiegel.

В същото време германското правителство, което притежава над 15% от Commerzbank, също подхранва спекулациите за предстоящи промени.

Германският финансов министър Олаф Шолц заяви по-рано, че Германия се нуждае от силни банки, които да подпомагат износа. Според някои банкери става въпрос за промяна на настроенията, намеквайки за готовност за подкрепа на финансовата индустрия чрез политики като организиране на сливане.

В рамките на сценария за обединение с UBS Deutsche Bank ще бъде по-малкият партньор и германското правителство ще трябва да приеме това, посочва още Handelsblatt.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 5 години
Банките са полезни.При разпространената в света държавна грешка да няма защита от Централна банка, банките са със съдба на жертви. Сега банките, колкото повече помагат за икономическия растеж, толкова по-големи са щетите.Сливанията на банки е подход за временно подпомагане на банки, ала за сметка на бъдещи завишени щети.Възможностите са: Първа: Без защита от Централна банка щетите нарастват и увеличават страданията на банките.Втора: Със защита от Централна банка е прекратен водещият причинител за сегашни щети.За спасение на банките е необходима защита от Централна банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още