IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският химичен концерн BASF съкращава 6000 служители

От края на 2021 г. компанията се надява да спестява по 300 млн. евро годишно благодарение на мерките

17:09 | 27.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският индустриален концерн BASF ще се преструктурира и ще съкрати до края на 2021 г. около 6000 работни места в глобален мащаб. 

Компанията възнамерява да рационализира администрацията и да опрости процесите си, заяви базираната в Лудвигсхафен BASF. От края на 2021 г. компанията се надява да спестява по 300 млн. евро годишно благодарение на мерките, пояснява DPA.

Съвсем наскоро главният изпълнителен директор Мартин Брудермюлер заяви пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че oчаква броят на служителите в края на годината да бъде под нивото от предишната година. От една страна, групата умишлено ще наеме нови служители в производството и дигитализацията. В същото време работните места в администрацията ще намаляват.

„В крайна сметка нашият растеж задава конкретното развитие на дейността ни“, заяви той. 

Ако преговорите за останалите две области за продажби - пигментни и строителни химикали, приключат, BASF ще се съсредоточи върху собствените си силни страни, да расте органично и да купува само „при удобен повод".

Опазването на климата, важна за Брудермюлер тема, следва да бъде обвърза с конкурентоспособността. Ето защо BASF проучва възможностите за електрификация на производството. „Така създаваме технологии, които другите нямат", заяви още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още